top of page
DSC_3095.jpg
Premi Ciutat de Barcelona de Música 2011

Premi Altaveu 2012

Premis Enderrock 2013

Fundada a Barcelona el 1983, té el títol de “Cobla Ciutat de Barcelona”, atorgat per l’Ajuntament d’aquesta ciutat, des del 1997. Conrea tots els àmbits del repertori propi de la cobla, si bé, des de la seva fundació, ha manifestat la voluntat ferma d’atendre específicament la música de concert, amb la programació reiterada d’obres de referència, obres oblidades i música de nova creació. 

 

Ha actuat a totes les comarques de Catalunya i de la Catalunya Nord, i participa habitualment en les manifestacions sardanistes més rellevants. Ha tingut una presència reiterada a diversos festivals internacionals de música (com el Grec, Peralada, el Vendrell, Sant Feliu de Guíxols o Rialp) i fou la formació titular del cicle de concerts “Cobla, Cor i Dansa” del Palau de la Música Catalana. Va ser cobla titular de la “Temporada de Música per a Cobla” de l’Auditori de Barcelona, impulsada per la Cobla Sant Jordi a redós del seu vint-i-cinquè aniversari. També ha actuat al Gran Teatre del Liceu i als principals auditoris de Catalunya, així com a Alemanya, Gran Bretanya, Itàlia, França i els Estats Units. 

 

Participa en els programes del Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana des de finals de la dècada dels noranta, i actualment ho fa amb l’espectacle Cobla 2.0. 

 

Ha estat dirigida des dels inicis per Jordi León, amb l’assessorament de Manuel Oltra en qualitat de conseller artístic. Del 2007 al 2010 Xavier Pagès el rellevà en la titularitat (Concepció Ramió ho havia fet entre 1991 i 1993) i Tomàs Grau entre els anys 2010 i 2012. Des de 2013, Marcel Sabaté és el nou director titular de la formació. Ha actuat sota la batuta de noms tan prestigiosos com Josep Pons, Antoni Ros-Marbà, Salvador Mas, Edmon Colomer, Salvador Brotons, Manuel Valdivieso, Albert Argudo, Virginia Martínez, Joan Albert Amargós, Mireia Barrera, Josep Vila, José Antonio Sainz Alfaro o Nacho de Paz. Ha col·laborat amb el guitarrista flamenc  Niño Josele, el músic Pascal Comelade, el pianista i compositor Joan Díaz, el ballarí Cesc Gelabert, el DJ Raph Dumas, cantants com Roger Mas, Carme Canela o Névoa i solistes com Daniel Ligorio, Albert Guinovart, Sergi Alpiste, Jordi Vilaprinyó, Lluís Vidal, Nabí Cabestany, Juan de la Rubia, Manel Camp i agrupacions com l’Orfeó Català, el Cor del Gran Teatre del Liceu, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, la Coral Sant Jordi, el Cor Vivaldi, la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra de Cambra de Granollers,  l’Orquestra de Cambra d’Andorra o l’Orquestra Simfònica de l’Estat de Lituània, entre d'altres. Més recentment co-protagonitza amb la Kulbik Dance Company i el DJ Mario, l’espectacle de dansa urbana “In Somni” amb qui ha inaugurat la temporada de dansa  2015-2016 del Mercat de les Flors de Barcelona i la Fira Mediterrània de Manresa 2015.

 

La seva discografia comprèn una setantena d’enregistraments de contingut divers, entre els quals destaquen la integral de la música per a cobla d'Eduard Toldrà (2012, Columna Música) i els monogràfics dedicats a l’obra per a cobla de Joan i Ricard Lamote de Grignon, Manuel Oltra, Rafael Ferrer (dos volums) i Josep Serra. Destaquen igualment els discs Binomis (amb obres per a piano i cobla), Llum Nova (amb l'Orfeó Català), l’enregistrament dirigit per Antoni Ros-Marbà i dedicat als clàssics de la música de concert per a cobla, els antològics La Sardana i La Sardana, Grans Èxits i tres volums més de música per a cobla (amb obres d’autors tan diversos com Agustí Borgunyó, Joaquim Serra, Joan Lluís Moraleda i Xavier Boliart, entre d’altres). El seu treball Amargós & Vidal: dues visions contemporànies de la cobla (2010, Columna Música) fou finalista al millor àlbum de jazz de 2010 dels “Premios de la Música”. Darrerament ha publicat el CD Pascal Comelade & Cobla Sant Jordi, junt amb el músic rossellonès, i ha enregistrat un CD en directe amb el cantautor Roger Mas. 

La Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona és artista en exclusiva del segell Discmedi.

 

Marcel Sabaté - director musical

Xavier Torrent - flabiol i tamborí

Ivan Alcazo i Oriol Gibert - tibles

Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez - tenores

Sergi Marquillas i Biel Pelfort - trompetes

Martí Badia - trombó

Pep Moliner i Jordi Montasell - fiscorns

Joan Druguet - contrabaix

 

 

Web oficial: http://www.coblasantjordi.cat + http://www.facebook.com/profile.php?id=100002943855390

MARCEL SABATÉ

Director Titular Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona

Amb una formació musical impecable amb sis títols superiors i una àmplia  experiència en direcció, composició, interpretació i docència, Marcel Sabaté és un dels directors emergents més rellevants del panorama musical actual.

Obtingué el Títol Superior de Direcció d´Orquestra amb Matricula d´Honor i Premi d´Honor al Conservatori Superior de Música de Barcelona i ha realitzat postgraus i cursos de direcció amb els mestres: Antoni Ros Marbà, Manel Valdivieso, Jordi Mora i Albert Argudo.

Ha perfeccionat direcció d´orquestra durant 5 anys (2006‐2010) al Curs Internacional de Viena Wiener Meisterkurse amb Salvador Mas i Jörg Bierhance on obté el primer premi. Dirigeix els concerts finals al Wiener Konzerthaus al front de la Vidin State Philharmonic Orchestra, la Sinfonieorchester Kaposvár i la Sinfonietta Baden.

Ha dirigit l´estrena de l´òpera del mestre Josep Soler, “Die Blinde” amb textos de Rilke enregistrada per Catalunya Música i Rne4. Va ser el director de la Cobla Ciutat de Girona del 1996 fins al 2012. Actualment és també el director titular de la GIOrquestra, de la Cobla Simfònica Catalana i de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Ha composat vàries sardanes i obres per a cobla, entre elles “Somnis d’Amor” guanyadora del Premi Juvenil de Composició de les viles de CERET‐BANYOLES i enregistrada per Catalunya Música. Ha realitzat també nombroses orquestracions per a cobla, cambra i orquestra simfònica.

A nivell d’interpretació obtingué Menció Honorífica en el 25è concurs de piano de Vilafranca del Penedès i ha estat l’intèrpret de flabiol de la Cobla Ciutat de Girona del 1985 al 2005, essent considerat com un dels millors flabiolaires de tots els temps. Actualment és professor de flabiol i tamborí a l´Esmuc i al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.

Ha enregistrat més de 50 CDs tant de solista com de director i ha actuat en llocs tan prestigiosos com el Palau de la Generalitat, el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, l´Auditori de Barcelona, l’Auditori de Girona, el Festival de Peralada i el Festival de la Porta Ferrada, entre d´altres.

Recentment ha estat guardonat amb la Medalla al Mèrit Musical dels Premis Capital de la Sardana 2012.

DSCF8789.jpg
bottom of page